Необходими продукти:
3 с. л. масло
4 праза, нарязани и измити, само белите и светлозелени части
900г картофи, обелени и нарязани
6 ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон
1 дафинов лист
1 ч.ч. готвярска сметана
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Разтапяме маслото в голяма тенджера на среден огън. Добавяме измития и нарязан на колелца праз, и готвим 10-15 минути, като често разбъркваме, докато празът омекне. Овкусяваме със солта и черния пипер. Добавяме картофите, бульона и дафиновия лист, и разбъркваме.
Оставяме сместа да заври, след което намаляме котлона и готвим за 25-30 минути, докато картофите омекнат.
Готовата супа пасираме до гладкост. Добавяме сметаната, разбъркваме и ако е необходимо добавяме сол и черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар