сряда, 20 април 2022 г.

Пилешки чеснови хапки с пармезан в еър фрайер

 
Необходими продукти:

400г пилешки гърди, нарязани на хапки
2 ч. л. олио 
1 с. л. сос Уорчестър
1/2 ч.л. сушен риган
1 ч.л. чесън на прах или 3 скилидки смлян чесън
1/2 ч.л. лук на прах
сол на вкус
черен пипер на вкус
2 с.л. брашно или царевично нишесте
2-3 с.л. настърган пармезан
2 с.л. нарязан магданоз, за сервиране

Начин на приготвяне:

Слагаме пилето в купа, добавяме олиото, соса Уорчестър, сушения риган, чесъна, лука на прах, солта и червения пипер и разбъркваме добре. Поръсваме царевичното нишесте и отново разбъркваме добре, така че всички парчета пиле да са поктири с него. Ако е необходимо, поръсваме още малко, но не трябва хапките да са сухи.
Напръскваме кошницата на фрайера с маслен спрей. Слагаме пилето и разпределяме равномерно, на един слой.
Готвим на 180 градуса за 10 минути. Разбъркваме и готвим още 5 минути или, докато пилето се сготви. 
Поръсваме с пармезана, след което готвим за 1 минута, за да се разтопи леко сиренето. Сервираме хапките топли, поръсени с пресен магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар