четвъртък, 2 май 2019 г.

Морковен сладкиш


Необходими продукти:

180 г настъргани моркови
2 големи яйца
1/2 ч.ч. кокосово масло
4 с. л. прясно мляко
1/2 ч.ч.  кафява захар
1 и 1/2 ч.ч. оризово брашно
1 с. л. бакпулвер.

за крема:
1 консерва кондензирано мляко
1 с.л. масло
2 с.л. какао
1 с.л. нишесте

за топинга:
100 мл течна сметана
150 г черен шоколад

Начин на приготвяне:

Смесваме в блендера морковите, яйцата,  маслото, млякото и захарта, и  разбиваме всичко за 3 минути. Добавяме брашното и  пускаме блендера за още 30 секунди. Получената смес изливаме в намазнена форма и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна 35 минути.
За крема смесваме всички съставки и слагаме на тих огън. Готвим, докато се сгъсти.
Когато блатът изстине го разрязваме на две. Изсипваме крема върху едната част и слагаме другата отгоре. Осваряме в хладилника да се охлади за поне 30 минути.
За топинга загряваме сметаната, прибавяме черния шоколад и бъркаме, докато се разтопи. Оставяме леко да се охлади и декорираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар