Необходими продукти:
за блата:
250 г меко масло
150 г захар
щипка сол
1 ч.л. екстракт от ванилия
4 яйца
60 мл прясно мляко
40 г какао
200 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
150 г захар
щипка сол
1 ч.л. екстракт от ванилия
4 яйца
60 мл прясно мляко
40 г какао
200 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
за крема:
600 мл прясно мляко
120 г захар
1 ч.л. екстракт от ванилия
100 г пшеничен грис
200 г кокосови стърготини
100 г масло
120 г захар
1 ч.л. екстракт от ванилия
100 г пшеничен грис
200 г кокосови стърготини
100 г масло
за шоколадовата глазура:
200 мл течна сметана
200 г тъмен шоколад
200 г тъмен шоколад
за украса:2 кокосови десерта
Начин на приготвяне:
Разбъркваме мекото масло със захарта, солта и екстракта от ванилия за 5 минути, докато се получи бял крем. Добавяме яйцата едно по едно, а след това и млякото. Пресяваме заедно какаото, брашното и бакпулвера, и добавяме към останалата смес. Изсипваме тестото в застлана с хартия за печене форма с d=26см и печем в предварително загрята фурна на 170 ° C за около 25-30 минути. След това го оставяме да изстине напълно и изваждаме блата от формата.
За крема загряваме млякото в тенджера, след което намаляме топлината, добавяме захарта, екстракта от ванилия, гриса и кокосовите стърготини. Разбъркваме за около 2 минути. Сваляме от котлона и добавяме маслото. Изсипваме крема върху охладения блат и слагаме в хладилника за най-малко 1 час.
За глазурата загряваме сметаната, сваляме от котлона и добавяме начупения шоколад. Оставяме за няколко минути и разбъркваме. След като шоколадовата глазура изстине я изсипваме върху кокосовия крем, като си оставяме малко за украса. Оставяме да се охлади и украсяваме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар