Необходими продукти:
за гъбите:
4 с. л. масло250 г гъби, нарязани
4 скилидки чесън, смлени
2 с. л. пресен магданоз
сол и пипер на вкус
за пилето:
4 пилешки гърди, без кожасол и пипер на вкус
1 ч. л. лук на прах
1 ч. л. сух магданоз
8 филийки сирене моцарела
1/4 ч.ч. настърган Пармезан или кашкавал
за соса:
1 с. л. зехтин
2 големи скилидки чесън, смляни или нарязани на ситно
1 с. л. Дижонска горчица
1-1 / 2 ч.ч. течна сметана
1/2 ч.ч. фино настъргано прясно сирене Пармезан
сол и пипер на вкус
1/2 ч.л. царевично нишестено, смесено с 2 с. л. вода (ако искаме да сгъстим соса)
Начин на приготвяне:
Загряваме маслото в тиган. Слагаме чесъна и бъркаме за около минута. Добавяме гъбите, солта, пипера и магданоза. Готвим, докато гъбите омекнат и течността се изпари, като от време на време разбъркваме.
Подсушаваме гърдите. Овкусяваме със солта, пипера, лука и магданоза. Правим прорез по дължина, така че да се получи джоб. Във всяко парче слагаме по 2 резена моцарела и разпределяме гъбите равномерно. Ако останат гъби ще ги използваме за соса. Слагаме вътре и по 1 с.л. пармезан. Затваряме пилешкото с няколко клечки за зъби. В тигана, в който сме приготвяли гъбите, запечатваме месото до златисто. Прехвърляме го в тавичка и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
За соса запържваме чесъна в зехтина. Намаляме топлината и добавяме горчицата, и половината сметана. Доливаме останалата сметана и пармезана. Разбъркваме, докато се разтопи и при необходимост сгъстяваме с нишестето. Подправяме със сол и пипер на вкус. Ако са ни останали от гъбите ги прибавяме към соса.
Подсушаваме гърдите. Овкусяваме със солта, пипера, лука и магданоза. Правим прорез по дължина, така че да се получи джоб. Във всяко парче слагаме по 2 резена моцарела и разпределяме гъбите равномерно. Ако останат гъби ще ги използваме за соса. Слагаме вътре и по 1 с.л. пармезан. Затваряме пилешкото с няколко клечки за зъби. В тигана, в който сме приготвяли гъбите, запечатваме месото до златисто. Прехвърляме го в тавичка и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
За соса запържваме чесъна в зехтина. Намаляме топлината и добавяме горчицата, и половината сметана. Доливаме останалата сметана и пармезана. Разбъркваме, докато се разтопи и при необходимост сгъстяваме с нишестето. Подправяме със сол и пипер на вкус. Ако са ни останали от гъбите ги прибавяме към соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар