Необходими продукти:
400 г телешка кайма
2 с. л. зехтин
1 глава лук, нарязана
2 с. л. сос Уорчестър
4 с.л. кетчуп
100 г бекон - нарязан на кубчета
сол и пипер на вкус
2 ч. л. лук на прах
2 ч. л. чесън на прах
150 г сирене чедър
2 тортили
олио за намазване
Начин на приготвяне:
Загряваме зехтина в тиган. Добавяме лука и готвим до прозрачност. Добавяме каймата и разбъркваме, докато се сготви. Овкусяваме със соса Уорчестър, кетчупа, бекона, солта, пипера, чесъна, лука и разбъркваме всичко добре. Оставяме да къкри за около 5 минути. Върху хартия за печене слагаме едната тортила, отгоре разпределяме каймата и настъргваме Чедъра. Отгоре слагаме друга тортила и намазваме с олио. Запичаме в предварително загрята на 170 градуса фурна за 10-на минути, докато се разтопи сиренето.
Няма коментари:
Публикуване на коментар