Необходими продукти:
за блата:около 120 г бишкоти Савоярди
1 к.ч. кафе
1 с. л. какао
за крема:
400 г маскарпоне
3 яйца
120 г захар
15 г бишкоти
за отгоре:
40 г тъмен шоколад
Начин на приготвяне:
Застиламе форма за торта (d=22см) с хартия за печене и подреждаме плътно бишкотите. Поливаме ги с изстиналото кафе и отгоре поръсваме с какаото.Разбиваме яйцата със захарта, добавяме маскарпонето и отново разбиваме с миксер. Натрошаваме бишкотите, добавяме ги към сместа и разбъркваме. Изливаме крема върху бишкотите и отгоре натрошаваме шоколада на малки парченца.
Печем в предварително загрята на 160 градуса за 35-40 минути. Когато сладкиша е готов, оставяме за 5 минути в отворена фурна и след това го изваждаме и оставяме да се охлади.
Разкошно звучи.
ОтговорИзтриване