Необходими продукти:
3 пържоли с кост1/2 ч. л.сол
2 ч. л. черен пипер
2 ч. л. чесън на прах
2 ч. л. червен пипер
за соса:
200 мл готварска сметана
1 ч. л.сол
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. лимонов сок
1/3 ч.ч. сирене моцарела или кашкавал
1 с. л. масло
Начин на приготвяне:
Смесваме всички сухи съставки и поръсваме подсушените пържоли с тях. Оставяме на стайна температура за 20 минути. Загряваме тиган и запечатваме месото от двете страни за по 2 минути. След това го прехвърляме в загрята на 180 градуса фурна. Печем за около 50 минути.Загряваме мазнината останала в тигана и добавяме сметаната, солта, черния пипер, лимоновия сок и сиренето. Когато всичко се смеси добре, добавяме маслото, изключваме котлона и отново разбъркваме, докато се разтопи напълно. Сервираме месото нарязано, полято със соса и с гарнитура от зеленчуци.
Няма коментари:
Публикуване на коментар