понеделник, 1 октомври 2018 г.

Гювеч по манастирски

Необходими продукти:

500 г телешки шол
2-3 с.л. олио, за запържване
3-4 малки глави лук
3 скилидки чесън
3 моркова
2 зелени чушки
250 г печурки
100 мл червени вино
2 с.л. доматени пюре
2 дафинови листа
3 зърна бахар
1/2 ч.л. кимион
1 с.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и го запържваме в сгорященото олио. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме първо нарязаните на едно глави лук, след това морковите, чушките, гъбите и целите скилидки чесън. Зеленчуците и месото прехвърляме в глинен съд и заливаме с виното.
Смесваме доматеното пюре с малко вода и всички подправки, и изспипваме при зеленчуците, като течността трябва да е на нивото на месото. Затваряме съда и печем на 170 градуса за 2-2:30 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар