петък, 5 октомври 2018 г.

Шпецле със сирена

Необходими продукти:

250 г Шпецле
2 - 3 чаши настъргано сирене - може да е различи видове- кашкавал, синьо сирене, "Ементал", "Чедар"
2 с. л. масло или зехтин
2 малки глави лук - нарязани на полумесеци
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне.

Запържваме лука в сгорещената мазнина до златисто. В тавичка слагаме половината от шпецлето, поръсваме със сол и черен пипер и отгоре разпределяме половината сирене. Слагаме останалото шпецле,сол и пипер, сирене и най-отгоре лука. Печем в предваарително загрята на 170 градуса фурна за 20 минути. Сервираме топло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар