вторник, 23 октомври 2018 г.

Сладкиш с орехи, стафиди и соев сос

Необходими продукти:

30 г орехи
30 г стафиди
2 яйца
80 г масло
100 г захар
3 ч.л. соев сос Kikkoman
120 г брашно
1 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

Слагаме стафидите в купичка и напръскваме с малко вода. Орехите смиламе на едро. Разбиваме в купа маслото, което трябва да е меко, заедно със захарта до получаване на крем. Добавяме яйцата, които също трябва да са със стайна температура, едно по едно. Прибавяме пресятото брашно, заедно с бакпулвера, след това соевия сос и разбъркваме с миксера. Накрая добавяме орехите и стафидите и разбъркваме с гумена шпатула.
Сместа изсипваме в правоъгълна форма с размери приблизително 8х18 и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна (без вентилатор) за около 45 минути. 
Готовия сладкиш оставяме да се охлади и изваждаме от формата.

Всеки от вас може да се включи в играта на Kikkoman и Блоговодител "Вкусната храна обича Kikkoman". За целта трябва да сготвите рецепта, чиято оригинална рецепта не от азиатската кухня и не съдържа соев сос - например, но не само, паста, мусака, винен кебап, крем супа, брауни, да я обогатите със соев сос Kikkoman, с което да демонстрирате универсалната му приложимост дори в традиционни ястия, и да я изпратите тук: https://blogovoditel.com/igri/vkusnata-hrana-obicha-kikkoman/2/?blog_id=267&fbclid=IwAR1XnttOs25y-oJTWi8Ar64FLT_S_Et6W0FxH7j5CBWTc1NHdPbHS-kTJHw.
Има и награди за най-активните :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар