Необходими продукти:
за блата:200 г брашно
200 г захар
200 г масло
4 яйца
4 с. л. какао на прах
1 ч. л. бакпулвер
за кокосовия слой:
500 мл прясно мляко
6 с. л. пшеничен грис
200 г масло
200 г захар
200 г кокосови стъгротини
за ганаша:
100 г млечни шоколад
100 г млечни шоколад
80-100 мл сметана
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото и захарта, докато стане на крем. Добавяме яйцата едно по едно. Смесваме брашното, какаото и бакпулвера и прибавяме към маслото, като разбъркваме добре.Застиламе тава с d=30-32см с хартия за печене и изсипваме тестото. Печем в предварително загрята на 175 ° C фурна за около 30 минути. Когато е готов оставяме да се охлади.
За кокосовия слой кипваме млякото, добавяме гриса и оставяме сместа да се вари за 3-4 минути. Прибавяме маслото, захарта и кокосовите стърготини, и разбъркваме. Разстиламе сместа равномерно върху изстиналия блат. Оставяме сладкиша да стегне.
Накрая загряваме сметаната, изсипваме върху натрошения шоколад и оставяме за няколко минути, след което разбъркваме докато той се разтопи. Покриваме сладкиша с ганаша и по желание украсяваме с кокосови стъгготини.
Няма коментари:
Публикуване на коментар