Необходими продукти:
600 г телешко месо250 г гъби
50 г лук
50 г масло
125 мл бяло вино
200 г готварска сметана
1/2 ч. л. лимонова кора, настъргана
1 ч.л. магданоз, нарязан
сол и черен пипер на вкус
за гарнитурата:
3-4 с.л. олио
250 г шпецле
Начин на приготвяне:
Нареязваме телешкото на тънки ивици. Почистваме гъбите и лука, и ги нарязваме на тънки филийки. Загряваме маслото в тиган и запържваме месото до златисто, след което го вадим в чиния. В същата мазнина запържваме да златисто първо гъбите за няколко минути, след което добавяме и лука. Наливаме бялото вино и намаляме топлината. Покриваме тигага и готвим за 5 минути.Връщаме месото обратно, леко увеличаваме топлината и готвим за около 40 минути, като ако е необходимо добавяме вода или телешки бульон. Накрая сипваме сметаната, добавяме подправките и разбъркваме.
За гартинурата загравяме мезнината и пържим шпецлето до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар