Необходими продукти:
За маринатата:
⅓ ч.ч. мед
3 с. л. пълнозърнеста горчица
2 с. л. гладка Дижонска горчица
2 с. л. зехтин
1 ч. л. сух чесън
сол на вкус
4 пилешки гърди
За салата:
¼ ч.ч. нарязан на кубчета бекон
1 зелена салата
1-2 домата
1 голямо авокадо, нарязано на парчета
¼ ч.ч. царевица от консерва
половин глава червен лук,
нарязан на полумесеци
Начин на приготвяне:
Смесваме добре всички продукти за маринатата. С половината мариноваме
пилешкото, нарязано на парчета, за около
два часа.
Запичаме пилешкото на скара или тиган от двете страни до златисто и оставяме настрани.
Отделно запържваме бекона.
Накъсваме салатата, прибавяме нарязаните домати, парчета авокадо, царевицата, лука и пилето.
Към останалата марината добавяме 2 супени лъжици вода, разбъркваме
добре и получения дресинг изсипваме върху салатата. Поръсваме с бекона и добавяме сол и черен пипер на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар