четвъртък, 1 юни 2017 г.

Зелена салата с медено пилешко и авокадо

Необходими продукти:

За  маринатата:
⅓ ч.ч. мед
3 с. л. пълнозърнеста горчица
2 с. л. гладка Дижонска горчица
2 с. л. зехтин
1 ч. л. сух чесън
сол на вкус

4 пилешки гърди

За салата:
¼ ч.ч. нарязан на кубчета бекон
1 зелена салата
1-2  домата
1 голямо авокадо, нарязано на парчета
¼ ч.ч.  царевица от консерва
половин глава  червен лук, нарязан на полумесеци

Начин на приготвяне:

Смесваме добре всички продукти за маринатата. С половината мариноваме пилешкото, нарязано на парчета,  за около два часа.
Запичаме пилешкото на скара или тиган от двете страни  до златисто и оставяме настрани.
Отделно запържваме бекона.
Накъсваме салатата, прибавяме нарязаните  домати, парчета авокадо, царевицата,  лука и пилето.
Към останалата марината добавяме 2 супени лъжици вода, разбъркваме добре и получения дресинг изсипваме върху салатата.  Поръсваме с бекона и добавяме  сол и черен пипер на вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар