Необходими продукти:
1кг обезкостени пилешки гърди без кожасол и черен пипер на вкус
1 чаша царевично нишесте
3 яйца, леко разбити
¼ чаша олио
1 чаша захар
6 с. л. кетчуп
¾ ч. ябълков оцет
1½ с. л. соев сос
1 ½ ч. л. чесън на прах
Начин на приготвяне:
Наеязваме пилето на хапки. Подправяме със сол и черен пипер.Сипваме царевичното нишесте в купа, яйцата в друга. Загряваме олиото в тиган на средно висока температура. Овалваме хапките първо в царевичното нишесте, след това потапяме в яйцето. Запържваме на порции до златисто от всяка страна. Прехвърляме го в тавичка.
В купа смесваме захарта, кетчупа, оцета, соевия сос и чесъна на прах. Изсипваме соса върху пилето и разбъркваме.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути, като разбъркваме няколко пъти през това време.
Няма коментари:
Публикуване на коментар