Необходими продукти:
3 пилешки
гърди
1 с. л.
лимонова кора
сол и черен
пипер на вкус
6 -9 стръка аспержи, подрязани
1 топка
моцарела, нарязана на филии
1 ч. л.
чесън на прах
1 ч. л.
червен пипер
1 с.л.
зехтин
Начин на приготвяне:
Разрязваме
пилешките гърди наполовина от едната страна (създавайки джоб). Наръсваме
вътрешността на пилешкото със сол, черен пипер и щипка лимонова кора. Както е
разгънато, поставяме резен-два моцарела и 2-3 аспержи в центъра и сгъваме.
Наръсваме от
външната страна със сол, черен пипер,
чесън на прах и червен пипер.
Загряваме
голям тиган, удобен за фурна, на средно висока температура и добавяме 1 супена лъжица зехтин. Готвим пилето от двете
страни за 3 до 5 минути, докато стане
златисто кафяво. Внимателно покриваме тигана с фолио и слагаме в предварително
загрятата на 220 градуса фурна. Печем за още 15 минути. Изваждаме и оставяме
покрито за около 5 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар