сряда, 7 юни 2017 г.

Пълнени пилешки гърди с аспержи

Необходими продукти:

3 пилешки гърди
1 с. л. лимонова кора
сол и черен пипер на вкус
6 -9  стръка аспержи, подрязани
1 топка моцарела, нарязана на филии
1 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. червен пипер
1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Разрязваме пилешките гърди наполовина от едната страна (създавайки джоб). Наръсваме вътрешността на пилешкото  със сол,  черен пипер и щипка лимонова кора. Както е разгънато, поставяме резен-два моцарела и 2-3 аспержи в центъра и сгъваме.
Наръсваме от външната страна  със сол, черен пипер, чесън на прах и червен пипер.
Загряваме голям тиган, удобен за фурна, на средно висока температура и  добавяме  1 супена лъжица зехтин. Готвим пилето от двете страни  за 3 до 5 минути, докато стане златисто кафяво. Внимателно покриваме тигана с фолио и слагаме в предварително загрятата на 220 градуса фурна. Печем за още 15 минути. Изваждаме и оставяме покрито  за около 5 минути. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар