Необходими продукти:
1/2 салата айсберг
120 г бейби спанак
80 г рукола
1 домат
1 печено пилешко филе, нарязано на ивици
1/2 ч.ч лимец
За дресинга:
2 с. л. оцет2 с. л. лимонов сок
2 ч. л. дижонска горчица
2 ч. л. мед
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. смлян черен пипер
1/4 ч. ч. зехтин
Начин на приготвяне:
Лимеца сваряваме в подсолена вода и оставяме да се охлади.
Смесвасме в купа оцета с лимоновия сок, горчицата и меда. Прибавяме солта и черния пипер, и разбъркваме добре. След това налеваме зехтина постепенно, като бъркаме постоянно.
Накъсваме айсберга, смесваме със спанака, руколта и нарязания домат. Отгоре нареждаме пилето, поръсваме с лимеца и заливаме с дресинга.
Няма коментари:
Публикуване на коментар