неделя, 7 май 2017 г.

Безглутенови веган кюфтета от червена леща

Необходими продукти:

1 ½ ч.ч. вода
¾ ч.ч. червена леща
1 ч.ч. леко нарязан магданоз
½ ч.ч. грубо нарязан лук (червен или бял)
2 скилидки чесън
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. смлян кимион
¾ ч. л. червен пипер
½ ч. л. фина морска сол

Начин на приготвяне:

Слагаме лещата в купа с водата. Покриваме и оставяме да престои една нощ. Изцеждаме я.
Поставяме лещата и всички останали съставки в кухненски робот. Смиламе до груба смес.
Оформяме кюфтета и нареждаме в тава, застлана с хартия за печене и намазана с мазнина.
Печем в предварително загрятата фурна на 180 градуса за 15 минути. Оставяме да се охладят в тавата за 5 минути, след което ги изваждаме. Сервираме топли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар