петък, 5 май 2017 г.

Медено-горчично свинско филе

Необходими продукти:

1 свинско контрафиле 
4 скилидки чесън, нарязани на парчета 
1/4 ч.ч. соев сос
2 с. л. зърнеста дижонска горчица
4 с. л. мед
2 с. л. сок от портокал
1 с. л. розмарин или микс билки Прованс
черен пипер на вкус
3 с. л. зехтин

Начин на приготвяне:

Поставяме филето в подходяща тава. Правим прорези от горната страна и във всяка дупка поставяме парченце чесън.
За маринатата смесваме заедно всички съставки, с изключение на зехтин. След това добавяме и него бавно, докато се смеси добре.
Заливаме месото с маринатата и печем, в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
След като извадим филето от фурната го оставяме да почине 10 минути преди да го нарежем.
Сервираме полято със соса и картофено пюре. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар