Необходими продукти:
За блатовете:
1 3/4 ч.ч (390г) захар
1 3/4 ч.ч (260г) брашно
1 ч.ч неподсладено какао
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1 1/2 ч. л. сода
1 1/2 ч. л. сол
2 големи яйца
1/2 ч.ч олио
1 ч.ч прясно мляко
1 ч. л. ванилов екстракт
3/4 ч.ч вряла вода
За крема:
5-8 свежи листа босилек, накъсани
225 г масло
240 г Маскарпоне
3 ч.ч. пудра захар
щипка сол
1 3/4 ч.ч (260г) брашно
1 ч.ч неподсладено какао
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1 1/2 ч. л. сода
1 1/2 ч. л. сол
2 големи яйца
1/2 ч.ч олио
1 ч.ч прясно мляко
1 ч. л. ванилов екстракт
3/4 ч.ч вряла вода
За крема:
5-8 свежи листа босилек, накъсани
225 г масло
240 г Маскарпоне
3 ч.ч. пудра захар
щипка сол
Начин на приготвяне:
За блата, в голяма купа разбъркваме заедно всички сухи съставки. В друга купа, разбъркваме всички влажни съставки, с изключение на врящата вода. Сипваме влажните при сухите съставки, добавяме врящата вода и разбъркваме добре. Разделяме сместа на 3 части и сипваме във форми (d=20см), застлани с хартия. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Оставяме блатовете да се охладят.
За крема: Измиваме листата от босилек. Смесваме ги с маслото и ги слагаме на котлона на средна температура. След като маслото се разстопи, намаляме топлината до ниска и готвим, като разбъркваме често, в продължение на 15 минути. Изваждаме листата, прехвърляме маслото в купа и го слагаме в хладилник леко да стегне за около 5 минути.
След като го извадим и разбъркваме (трябва да е кремообразно). Смесваме маслото с Маскарпонето, а след това постепенно добавяме пудрата захар и солта. Разделяме крема на 2, като си оставяме отделно малко количество за измазване на тортата.
След като го извадим и разбъркваме (трябва да е кремообразно). Смесваме маслото с Маскарпонето, а след това постепенно добавяме пудрата захар и солта. Разделяме крема на 2, като си оставяме отделно малко количество за измазване на тортата.
Слагаме първия блат, частта от крема, блат, крем и завършваме с блат. Измазваме тортата и украсяваме според желанието.
Няма коментари:
Публикуване на коментар