петък, 12 май 2017 г.

Крем супа от аспержи с бекон

Необходими продукти:

3 с. л. зехтин
80 г бекон на кубчета
500 г аспержи
2 средни глави лук, нарязани
6 ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон
1/2 до 3/4 ч.ч. течна сметана
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Загравяме зехтина в тиган и запържваме бекона до хрупкавост. Изваждаме го, и в същата мазнина задушаваме лука. 
Нарязваме аспержите на парчета по около 2 см, като махаме краищата (около 1-2 см). Добавяме парчетата към лука за около минута. Наливаме и бульона. 
Когато броколите са се сварили (15-20минути), пасираме сместа. Добавяме сметаната, солта и черния пипер, и разбъркваме добре.
Сервираме супата гарнирана с хрупкавия бекон.


Няма коментари:

Публикуване на коментар