Необходими продукти:
3 с. л. зехтин80 г бекон на кубчета
500 г аспержи
2 средни глави лук, нарязани
6 ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон
1/2 до 3/4 ч.ч. течна сметана
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загравяме зехтина в тиган и запържваме бекона до хрупкавост. Изваждаме го, и в същата мазнина задушаваме лука.
Нарязваме аспержите на парчета по около 2 см, като махаме краищата (около 1-2 см). Добавяме парчетата към лука за около минута. Наливаме и бульона.
Когато броколите са се сварили (15-20минути), пасираме сместа. Добавяме сметаната, солта и черния пипер, и разбъркваме добре.
Сервираме супата гарнирана с хрупкавия бекон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар