Необходими продукти:
За блата:
1 ч.ч. смлени орехи3 с. л. захар
120 г масло, разтопено
75 г брашно
За слоя с крема сирене:
240 г крема сирене
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. сметана за разбиване
За ваниловия слой:
1 пакетче крем Оле на д-р Йоткер ванилия
прясно мляко според пакета
За шоколадовия слой:
1 пакетче крем Оле на д-р Йоткер шоколад
прясно мляко според пакета
За покритие:2 ч.ч. сметана за разбиване
настърган шоколад
Начин на приготвяне:
Смесваме всички съставки за блата, разпределяме сместа в тавичка с размери 27/18 см и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.
Приготвяме сметановия и шоколадовия крем според указанията, като може малко да намалим количеството на млякото, за да стане по-гъст крем.
С миксер разбъркваме крема сиренето, пудрата захар и вече разбитата сметаната до пухкав крем.
След като блатът се е охладил, върху него разпределяме крема със сиренето, след това сметановия крем, шоколадовия и завършваме с разбита смената. Поръсваме с настъргания шоколад.
Прибираме в хладилника за няколко часа преди сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар