Необходими продукти:
600г свинско месо от бут
1 средно голяма глава лук
250г печурки
200мл сметана за готвене
2 с.л. доматено пюре
100 мл зеленчуков бульон
30г краве масло
3-4 супени лъжици зехтин
сол и черен пипер на вкус
за пюрето:
800г картофи
100мл прясно мляко
1 с.л. сметана за готвене
40г краве масло
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на тънки ивици и го овкусяваме със сол и черен пипер. Сипваме зехтина в добре загрят тиган и запържваме ивиците до златисто от всички страни. След това го изваждаме и в същия съд задушаваме лука и гъбите, нарязани на тънки полумесеци. Доливаме бульона и след като зеленчуците омекнат, добавяме маслото и доматеното пюре и разбъркваме.
Овкусяваме със сол и черен пипер и добавяме сметаната. Оставяме сместа да къкри и след няколко минути връщаме месото в тигана. Разбъркваме и оставяме на котлона за десетина минути.
За пюрето сваряваме картофите, обелваме ги и ги пасираме. Добавяме млякото, сметаната и маслото. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар