петък, 1 април 2016 г.

Бине суфле

Необходими продукти:

За тестото:
125 гр. брашно
15 гр. захар
30 гр. масло
щипка сол
200 мл. вода
3 яйца

За крема:
200 мл. сладарска сметана
100 гр. крема сирене
1 ванилия
пудра захар за вкус

За захарния сироп:
250мл вода
250 гр. захар
1 ванилия

За карамела:
150 гр. захар
30 гр. масло
100 мл. готварска сметана

Приготвяне:

1. Приготвяне на тестото: Слагаме водата, зхарта, солта и маслото да заврят. След това прибавяме брашното и разбъркваме до получаване на тесто. Довавяме яйцата едно по едно.
2. За захарния сироп смесваме водата и захарта. Слагаме на котлона докато се разпоти и ароматизираме с ванилия.
3. За крема Разбиваме сметаната, добавяме кремата, ванилията и пудрата захар и разбъркваме добре.
4. За карамела слагаме захарта да се разтопи и след това добавяме маслото и сметаната.
5. От тестото оформяме малки топки и пържим в добре загрято олио. Пълним ги с крема, потапяме в сиропа, поливаме с карамел и поръсваме с пудра захар. По желание може да се добави и сладко.





Няма коментари:

Публикуване на коментар