петък, 1 април 2016 г.

Тирамису


Необходими продукти:

24 бишкоти
4 супени лъжици какао

За сиропа за бишкотите:
1 чаена чаша еспресо
1 есенция ром
1 супена лъжица захар


За крема:
4 жълтъка
4 с.л. пудра захар
1 есенция ром
500 грама маскрапоне
250 мл течна сметана

Приготвяне:


1.Всички продукти трябва да са на стайна температура.
Сварявате еспресото. Добавяте 1 супена лъжица захар и есенцията, разбърквате и оставяте на страна.

2.За пригатвянето на кма: разбивате с миксер жълтъците, заедно със захарта, докато сместа се сгъсти и побелее. Изсипвате разбитите със захарта жълтъци в купа, добавяте есенциятя и слагате купата в тенджера с вода и разбърквате на водна баняр докато сместа се посгъсти. Изчаквате, докато сместа изстине напълно! Към изстиналата смес при непрекъснато бъркане с дървена лъжица добавяте леко разбитото сирене маскрапоне и разбитата на твърд сняг сметана, докато се получи гъст гладък крем.


3.Топвате всяка от бишкотите в сместа с кафе за няколко секунди и ги нареждате на дъното на правоъгълна тава. Когато дъното на тавата се покрие с бишкоти разпределяте ½ от крема. Върху крема нареждате втори ред напоени бишкоти, а върху тях останалата част от крема, след което оставяте сладкиша в хладилника за 3-4 часа.

Преди сервиране поръсвате тирамису обилно с какао.








Няма коментари:

Публикуване на коментар