вторник, 26 януари 2016 г.

Картофени кюфтенца с риба тон

Необходими продукти:

300 грама варени охладени картофи  
1 консерва (185 грама) риба тон в олио, изцедена
1/2 ч. чаша царевица
2 бр. пресен лук, нарязан
1 яйце
лимонова кора от 1 лимон
1/2 ч. чаша галета
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
2 супени лъжици зехтин
1/2 чаша галета, за паниране

Начин на приготвяне:

Намачкайте картофите. Добавете рибата и разбъркайте. Добавете царевицата, лука, яйцето и галетата. Накрая настържете кората от лимон и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре. От сместа оформете кюфтенцата, оваляйте ги в галета. Изпържете в загретия зехтин до златисто. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар