петък, 1 април 2016 г.

Триъгълен шоколадов сладкиш

Необходими продукти:


за тестото:
175 г пшеничено брашно
1 пак. бакпулвер
100 г захар
75 г масло
3 бр. яйца
1 с.л. прясно мляко
1 пак. бурбонска ванилова захар

за пълнежа:
170 г конфитюр от череши
50 г пудра захар
200 г суров марципан

за крема:
500 мл прясно мляко
2 пак. крем за сладкиши шоколад
20 г пудра захар
2 с.л. ром

 Приготвяне:

1.Намаслете правоъгълна тава с размери 40 х 30 см и я застелете с хартия за печене. Пресейте брашното заедно с бакпулвера в купа. Добавете останалите съставки и разбъркайте всичко за кратко на ниска степен, след това всичко на висока около 2 мин до получаването на глатко тесто. Разпредлете тесто равномерно в подготвената тавата и печете 10 мин в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател. Преместете изпечения блат и оставете да изстива върху метална скара.

2.Обърнете изстиналия сладкиш върху почистения кухненски плот и отлепете хартията. Нарежете го на 5 ленти с дължина 30 см, но с различна ширина: 12 см, 10 см, 8 см, 5 см и 3 см.

3.Намажете четирите най-широки ленти равномерно с конфитюр. Омесете добре марципана с пудрата захар на топка, поставете го върху широк лист домакинско фолио и покрийте с друг. Разточете до получаването на кора с дебелина половин сантиметър и изрежете звезди или други фигури по избор с различна големина. Остатъка от марципана разпределете върху намазаните с конфитюр ленти.

4.Във висока купа изсипете студеното прясно мляко, добавете съдържанието на двете пакетчета крем за сладкиши и пудрата захар. Разбийте с миксер първо на ниска степен за кратко и след това за 3 мин. на висока степен до получаването на гладък крем.

5.Разделете крема на две порции и разбъркайте в едната 2 с.л. ром. Намажете с първата половина лентите на сладкиша и ги поставете една върху друга като започнете с най-широката за основа и завършите с най-тясната.

6.Украсете по желание!



Няма коментари:

Публикуване на коментар