неделя, 29 май 2016 г.

Пълнен свински врат със зеленчуци

Необходими съставки:

6 пържоли от свински врат
1 морков
1/4 тиквички
100г кашкавал
2 топки замразен спанак
2 скилидки чесън
30г масло
сол и черен пипер
олио за запържване

Начин на приготвяне:

Начукваме пържолите тънко през стреч фолио. Овкусяваме със сол и пипер. Загряваме маслото в тиган и задушаваме спанака и наситнения чесън за около 3 мин. и овкусяваме със сол и черен пипер. Тивичката и моркова нарязваме на лентички и сваряваме.
Пълним пържолите със спанака, зеленчуците и кашкавала, също нарязан на лентички. Завиваме на руло, забождаме с клечка за зъби и запечатваме в силно загрято олио за няколко минути от всяка страна. След това печем в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар