Необходими продукти:
2 чаени чаши брашно1 чаена чаша вода
2 чаени чаши прясно мляко
3 яйца
½ чаена лъжица сол
3 яйца
½ чаена лъжица сол
1 супена лъжица захар
около 1 супена лъжица краве масло за намазване
около 1 супена лъжица краве масло за намазване
олио
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и захарта. Към тях добавяме водата, а след това постепено и брашното. Накрая добавяте млякото и солта и отново разбърквате добре.Загрейте тигана и преди всяка палачинка сложете по малко олио. Сипете един черпак от сместа и разпределете равномерно. Когато краищата на палачинката започнат леко да се отлепват я обърнете. Готовата палачинка изкарайте, намажете с малко масло и я захлюпете. Така палачинките остават меки и на следващия ден.
Няма коментари:
Публикуване на коментар