четвъртък, 19 май 2016 г.

Класически палачинки

Необходими продукти:

2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша вода
2 чаени чаши прясно мляко
3 яйца
½ чаена лъжица сол 
1 супена лъжица захар
около 1 супена лъжица краве масло за намазване
олио 

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и захарта. Към тях добавяме  водата, а след това постепено и брашното. Накрая добавяте млякото и солта и отново разбърквате добре.

Загрейте тигана и преди всяка палачинка сложете по малко олио. Сипете един черпак от сместа и разпределете равномерно. Когато краищата на палачинката започнат леко да се отлепват я обърнете. Готовата палачинка изкарайте, намажете с малко масло и я захлюпете. Така палачинките остават меки и на следващия ден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар