Необходими продукти:
за блата:
12 бр бисквити Орео
35 г разтопено масло
за крема:
140 г тъмен шоколад
450 г крема сирене
1 и 1/2 с.л. какао
2 яйца, на стайна температура
100 г пудра захар
за глазурата:
80 г тъмен шоколад
около 80 мл течна сметана
Начин на приготвяне:
Смиламе бисквитите в блендер и смесваме с разтопеното масло. Разпределяме сместа на дъното на форма с d=18см и печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за 6 минути.
Изваждаме от фурната и оставяме да се охлади.
Разтапяме шоколада за крема и оставяме да се охлади. Разбиваме сиренето с яйцата и какаото. Прибавяме яйцата, а след това и разтопения шоколад. Разбъркваме на ниска скорост и изсипваме сместа върху блата. Печем на 170 градуса, докато горната част започне да изглежда суха - около 50 минути. Когато чийзкейкът е готов го оставяме да се охлади и прибираме в хладилника за поне 8 часа.
За глазурата смесваме шоколада и сметаната, и загряваме за няколко минути, докато се разтопи и смесят добре. Охлаждаме и заливаме кейка. Прибираме в хладилника за 30 мин. - докато стегне глазурата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар