Необходими продукти:
2 средни глави карфиол
2 с. л. зехтин
1 с. л. къри на прах
2 с. л. масло
1 глава лук
3 скилидки чесън, смачкани
6 ч.ч. пилешки бульон
200 мл кокосово мляко
1 1/2 ч. л. кимион
сол на вкус
крутони
Начин на приготвяне:
Разчупваме карфиола на розички. Поръсваме със зехтина, 1 ч.л. сол и кърито. Разбъркваме добре и разпределяме в тава, застлана с хартия за печене. Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 40 минути.
В тенджера разтапяме маслото и запържваме нарязания лук за около 5 минути. Добавяме чесъна, малко сол, а след това карфиола и пилешкия бульон. След като заври добавяме кокосовото мляко и кимиона, и разбъркваме добре. Пасираме супата и сервираме с крутони.
Няма коментари:
Публикуване на коментар