Необходими продукти
пуешки гърди - около 600-700 г
250 г печурки
2 скилидки чесън
3 с.л. масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разтапяме 2 с.л. масло в тиган и добавяме почистените и нарязани гъби. Готвим за 2-3 минути и добавяме чесъна, солта и черния пипер. Продължаваме готвенето още 5-6 минути, докато по-голямата част от течността се изпари.
Слагаме гърдите между стреч фолио и ги начукваме до дебелина 2-2,5 см. Отгоре разпределяме гъбите, навиваме на руло и отгоре подправяме със останалото масло, сол и черен пипер. Слагаме месото в тава и печем на 180 градуса за около 30-40 минути, като от време на време поливаме с образувалия се сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар