вторник, 13 март 2018 г.

Гювечета с пилешко

Необходими продукти:

за една порция:
1 картоф
1 пилешка пържола
1/4 глава лук
30 г кашкавал
топено сирене
1 ч.л. сух чесън
1 с.л. соев сос
масло
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Обелваме и нарязваме картофа на големи кубчета. Нарязваме лука на ситно. Слагаме ги в гювечето заедно с малко масло. Подправяме със сол, черен пипер и чесън на прах. Печем за около 15 минути на 200 градуса. След това прибавяме месото, топеното сирене и соевия сос. Печем до готовност на месото - около 20 минути. Когато е готово, поръсваме с настърган кашкавал и запичаме за 5 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар