Необходими продукти:
1 ч.ч. брашно2 яйца, разбити
1 ч.ч. галета
1/2 ч.ч. настъргано сирене пармезан
2 с. л. сух риган
2 с. л. сух босилек
1 с. л. суха мащерка
2 с. л. чесън на прах
1 ч. л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
12 равиоли
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Смесваме галетата, 1/4 чаша пармезан, ригана, босилека, мащерката,чесъна, солта и черния пипер. В други две чинии слагаме брашното и яйцата. Потапяме всяка равиола първо в брашното, после в яйцето и накрая в сместа с галета. Пържим в загрята мазнина за 4-5 минути и изваждаме върху хартия. Сервираме поръсени с пармезан и сос по избор.
Няма коментари:
Публикуване на коментар