Необходими продукти:
1 свинско бон филесол и черен пипер на вкус
2 с. л. зехтин
3 с. л. масло
1 глава лук, нарязана на кубчета
2 скилидки чесън, накълцани
300 г гъби, тънко нарязани
1 с. л. брашно
1/2 чаша бяло вино
1 ч. ч. пилешки бульон
4-5 с. л. готварска сметана
спагети за гарнитура
Загряваме зехтина и 1 с.л. масло на висока температура, и запържваме месото за 2-3 минути от всяка страна до златисто. Изваждаме ги, покриваме с фолио и оставяме на страна.
В тигана добавяме останалите 2 с. л. масло и лука. Готвим докато омекне, слагаме чесъна и готвим за още минута.
Добавяме гъбите, разбъркваме добре, за да се разпредели маслото, и ги оставяме да се готвят, докато течността се изпари и гъбите станат златисти. Поръсваме с брашното, разбъркваме и оставяме за няколко минути.
Сипваме бялото вино и оставяме до почти напълно изпаряване. След това добавяме пилешкия бульон и готвим още 5-6минути, като разбъркваме от време на време. Намаляме топлината до ниска, сипваме сметаната и разбъркваме. Връщаме месото в тигана. Варим го в соса, докато стане твърдо на допир, за около 2 до 4 минути. Добавяме сол и черен пипер по желание.
Сервираме върху спагети, сготвени според опаковката.
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето на медальони с дебелина 4-5 см и леко претискаме с дланта. Овкусяваме със сол и черен пипер от двете страни.Загряваме зехтина и 1 с.л. масло на висока температура, и запържваме месото за 2-3 минути от всяка страна до златисто. Изваждаме ги, покриваме с фолио и оставяме на страна.
В тигана добавяме останалите 2 с. л. масло и лука. Готвим докато омекне, слагаме чесъна и готвим за още минута.
Добавяме гъбите, разбъркваме добре, за да се разпредели маслото, и ги оставяме да се готвят, докато течността се изпари и гъбите станат златисти. Поръсваме с брашното, разбъркваме и оставяме за няколко минути.
Сипваме бялото вино и оставяме до почти напълно изпаряване. След това добавяме пилешкия бульон и готвим още 5-6минути, като разбъркваме от време на време. Намаляме топлината до ниска, сипваме сметаната и разбъркваме. Връщаме месото в тигана. Варим го в соса, докато стане твърдо на допир, за около 2 до 4 минути. Добавяме сол и черен пипер по желание.
Сервираме върху спагети, сготвени според опаковката.
Няма коментари:
Публикуване на коментар