сряда, 16 август 2017 г.

Крамбъл с праскови

Необходими продукти:

За тестото:
1 ч.ч. (225г) захар
1 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
1/4 ч. л. канела
3 ч.ч. (450 г)брашно
1 ч.ч. масло (240г), нарязано на кубчета
1 голямо яйце, леко разбито

За слоя с праскови:
5 големи праскови, обелени и нарязани на кубчета
1/2 ч.ч.(110 г) захар
1 с. л. царевично нишесте
1 ч. л. лимонов сок
1/4 ч. л. канела

За заливката: (по желание)

1 ч. ч. пудра захар
1/4 ч. л.бадемов екстракт
1 с. л. прясно мляко (или повече ако искаме да е по-рядка заливката)

Начин на приготвяне:

За тестото:
В купа разбъркваме захарта, брашното, бакпулвера, солта и канелата. Прибавяме маслото и разбъркваме. Добавяме леко разбитото яйце и смесваме всичко добре, като тесто трябва да остане леко ронливо. Половината разпределяме на дъното на тава с размери 33x23.

За прасковената смес:
Смесваме захарта, царевичното нишесте, лимоновия сок и канела. Добавяме нарязаните на кубчета праскови и разбъркваме. Изсипваме сместа върху тестото и разстиламе равномерно. Отгоре натрошаваме останалото тесто
Печем на 180 градуса  за 50-55 минути. Охлаждаме добре.

За заливката, разбъркваме пудрата захар, бадемовия екстракт и млякото. Напръскваме непосредствено преди сервиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар