петък, 11 ноември 2016 г.

Пикантен телешки дроб с балсамов оцет

Необходими продукти:

400 гр телешки дроб
50 мл балсамов оцет
1/4 ч.л. смлян карамфил
1/4 ч.л. лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
50 мл зехтин на пържене

за гарнитурата:
100 гр рукола
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
1 с.л. зехтин
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на полмесеци и запържваме в сгорещения зехтин. Прибавяме наситнения чесън  и оставяме за кратко да се запържи. Слагаме руколато и оставяме за 30 секунди на котлона, след което сваляме и осоляваме.
В купа смесваме брашното, карамфила, черния и червения пипер. Нарязваме дроба на големи ивици, овалваме в брашното и пържим в сгорещената мазнина. Когато са готови посоляваме, сипваме оцета и оставяме да се редуцира напълно. Сервираме върху руколата. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар