Необходими продукти:
400 гр телешки дроб
50 мл балсамов оцет
1/4 ч.л. смлян карамфил
1/4 ч.л. лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
50 мл зехтин на пържене
за гарнитурата:
100 гр рукола
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
1 с.л. зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на полмесеци и запържваме в сгорещения зехтин. Прибавяме наситнения чесън и оставяме за кратко да се запържи. Слагаме руколато и оставяме за 30 секунди на котлона, след което сваляме и осоляваме.
В купа смесваме брашното, карамфила, черния и червения пипер. Нарязваме дроба на големи ивици, овалваме в брашното и пържим в сгорещената мазнина. Когато са готови посоляваме, сипваме оцета и оставяме да се редуцира напълно. Сервираме върху руколата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар