Необходими продукти:
500 г телешко месо - нарязано на малки хапки
1/4 чаша брашно
2 с. л. зехтин
3 големи картофа, обелени и нарязани на големи парчета
1 консерва домати на кубчета
1 скилидка чесън, накълцана
1 глава лук, нарязан на полумесеци
1 ч. л. балсамико
1 дафинов лист
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер
1 1/2 ч.ч. телешки бульон
2 с. л. сос Уорчестър
1 ч. л. сух риган
1 ч. л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Смесваме брашното, солта и черния пипер в купа. Овалваме парчетата месо в сместа. Загряваме зехтина и запържваме месото до златисто. Добавяме лука, картофите, соса Уорчестър и доматите. Разбъркваме балсамовия оцет, заедно с бульона, чесъна, ригана, червения пипер и дафиновия лист, и добавяме към месото. Покриваме и готвим на бавен оген около 2-3 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар