неделя, 7 август 2016 г.

Какаов сладкиш с праскови

Необходими продукти:

2 праскови 

За белия слой:
60 гр масло
2 жълтъка
50 г захар
140 г брашно

За какаовия слой:
1 яйце
75 г масло
75 г кафява захар
75 г брашно
20 г смлени бадеми
25 г неподсладено какао
50 мл прясно мляко
1/2 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

За белия слой разбиваме маслото, жълтъците и захарта. Добавяме брашното и омесваме плътно тесто. Увиваме в прозрачно фолио и оставяме 30 минути в хладилника.
Разточваме тестото върху набрашнения плот и  изрязва кръг с диаметър 24 см. Слагаме блата на дъното на намаслена форма със същият диаметър.
Нарязваме прасковите и ги слагаме върху тестото.
За какаовия слой разбъркваме маслото и захарта на крем, добавяме яйцето. Смесваме брашното, бадемите, бакпулверът и какаото и  изсипваме към разбитото масло. Добавяме  млякото и се разбъркваме добре.
Разпределяме върху прасковите, заглаждаме и печем в предварително загрята на 190 градуса фурна за  45 минути. На 30-тата минута покриваме с алуминиево фолио.
Сервираме охладен

Няма коментари:

Публикуване на коментар