четвъртък, 18 август 2016 г.

Шоколадов чийзкейк без печене

Необходими продукти:

350 гр бисквити за чийзкейк
200 гр масло
45 гр неподсладено какао

За крема:
500 гр кремообразна извара или крема сирене
350 гр течен шоколад

тъмен шоколад за поръсване

Начин на приготвяне:

Натрошаваме бисквитите, добавяме какаото и разбъркваме. Прибавяме размекнатото масло и месим до пулучаване на маслени трохи. Разстиламе сместа на дъното на форма с махащи стени  с d=24см и претискаме добре.
Смесваме изварата с течния шоколад, разбъркваме добре и изсипваме получения крем върху блата. Оставяме в хладилника за няколко часа. Сервираме с настърган шоколад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар