вторник, 30 август 2016 г.

Телешко бурито

Необходими съставки:

500 гр телешка кайма
1 с. л. зехтин
1 глава червен лук
2 скилидка чесън
1 ч. л. лют червен пипер
2 с. л. кориандър
1 с. л. брашно
5 с. л. доматено пюре
1 ч.ч. телешки бульон
1 консерва червен боб
6 тортиля питки
настърган кашкавал на вкус

Начин на приготвяне:

Загряваме зехтина в голям тиган на средно висока температура. Добавяме лука и чесъна. Готвим докато омекне. Добавяме каймата и запържваме до зачервяване. Добавяме червения пипер и кориандъра. Разбъркваме и добавяме бульона, доматеното пюре и брашното, и след завиране наналяме котлона. Когато се сгъсти добавяме боба, разбъркваме за няколко минути и разптеделяме върху питките, заедно с настърган кашкавал. Сгъваме ги и запичаме за 15-20 мин на 180 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар