Необходими продукти:
2 сладки картофа (около 500 г), обелени и нарязани на филийки с дебелина около 2см
1/2 глава лук
400г червени чушки, нарязани на четвъртинки
2 с.ч. зехтин
600 мл зеленчуков бульон
100г заквасена сметана
няколко стръка мащерка
Начин на приготвяне:
Разпределяме чушките, лука и сладкия картоф върху тава, застлана с хартия за печене.. Поливаме ги със зехтина и поръсваме с малко сол. Печем в оредварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. След това ги вадим, оставяме да изстинат и обелваме чушките.
Пасираме зеленчуците, заено с малка част от бульона и мащерката. Когато стане гладка смес, добавяме останалата част от бульона и разбъркваме докато се смесят добре.
Загряваме супата в тенджера на котлона, и когато се стопли, вземаме около половин чаша от нея, добавяме сметаната и разбъркваме енергично, докато се смеси. Връщаме обратно към супата и разбъркваме добре. Подправяме на вкус и сервираме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар