Необходими продукти:
за тестото:
110 г масло, на стайна температура
2 яйца
150 гр кафява захар
140 гр брашно
½ ч. л. бакпулвер
40 гр кокос
80 гр мляко
за карамела:
80 гр масло
80 гр захар
4-5 големи банана
Начин на приготвяне:
Първо приготвяме карамела като разтапяме захарта в тенджера и загряваме, докато придобие наситен кехлибарен цвят. Добавямете маслото и бъркаме енергично, докато заври и карамелът стане хомогенен. Изсипваме го в застлана с хартия форма с размери приблизително 18х18см. Отгоре подреждаме нарязаните на филийки по дължина банани.
Докато карамелът се приготвя разбиваме маслото със захарта, добавяме яйцата и разбъркваме до получаване на бял пухкав крем. Добавяме пресятото брашно, бакпулвера и кокосовите стърготини. Отново разбъркваме, наливаме млякото и пак разбъркваме.
Готовото тестото разпределяме върху бананите, като заравняваме отгоре с лъжица. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути.
След като сладкиша е готов го оставяме да изстина във формата за 5-8 минути, след което го обръщаме върху голяма чиния. Отстраняваме хартията, и когато се охлади напълно, нарязваме на парчета.
Супер рецепта, ще се пробва
ОтговорИзтриванеДано Ви хареса. Много сочен сладкиш се получава.
Изтриване