Необходими продукти:
1 бр свинско бон филе
120г крема сирене, на стайна температура
1/2 ч.ч. прясно настърган пармезан
4 резена бекон, нарязани на кубчета и запечени на тиган
2 бр. зелен лук, нарязани
1 ч. л. чесън на прах
2 яйца
брашно за овалване
панко панировка за овалване
сол и черен пипер
2 с. л. зехтин
Начин на приготвяне:
В купа смесваме крема сиренето, пармезана, бекона, зеления лук и чесъна на прах. Разбъркваме, докато се смесят добре.
Слагаме брашното в плитка чиния, яйцата разбиваме във втора, а панировката Панко в трета чиния.
Внимателни разрязваме по дължина бон филето и ако е необходимо леко начукваме. Овкусяваме го със сол и черен пипер. Разпределяме плънката с крема сирене равномерно по дължина в единия край, сгъваме на две и на няколко места прихващаме месото с клечки за зъби.
Овалваме месото в брашно, след това потапяме в разбитите яйца и накрая в панировката Панко. Подправяме с още малко сол и черен пипер.
Запържваме месото в сгорещиния зехтин за няколко минути от всяка страна, и след това печем в предварително загрята на 175 градуса фурна за 25-30 минути.
Време за приготвяне:10мин
Време за готвене:30мин
Брой порции: 4
Няма коментари:
Публикуване на коментар