петък, 15 октомври 2021 г.

Пиле със спанак в сос паприка

 

Необходими продукти:

3-4 пилешки гърди (без кожа)
1 ч. л. пушен червен пипер
¼ ч. л.сол 
¼ ч. л. пипер 
2 с. л. масло

За соса:
1 с. л. масло
4 скилидки чесън, смлени
1 с. л. брашно 
½ чаша бяло вино
½ чаша пилешки бульон 
½ чаша готварска сметана
1 ч. л. пресен лимонов сок 
2 чаши пресен спанак
½ ч. л. сол
1 ч. л. червен пипер

Начин на приготвяне:

Подправяме пилето със сол, черен и червен пипер, равномерно от двете страни.
Разтапяме 2 с.л. масло в голям тиган на средно силен огън. Готвим пилето от едната страна за около 3 минути. Обръщаме го и намаляме котлона до среден. Готвим още три минути, след което го изваждаме и оставяме пилето настрани.
За соса разтапяме 1 супена лъжица масло в тигана от пилето. Добавяме чесъна и готвим, като разбърквате често около 2 минути. Добавяме брашното и бъркаме, докато се смеси добре. След това наливаме виното и готвим 1-2 минути.
Смесваме пилешкия бульон, сметаната и лимоновия сок. Добавяме солта и червения пипер. Разбъркваме добре и оставяме да къкри 2 минути. Ако е необходимо добавяме още сол.
Прибавяме спанака и готвим няколко минути. Връщаме пилето в тигана и покриваме с капак, докато то се сготви. Сервираме веднага.

Време за приготвяне: 10мин
Време за готвене: 20мин
Брой порции: 3бр

Няма коментари:

Публикуване на коментар