вторник, 12 октомври 2021 г.

Торта Рафаело без печене

 

Необходими продукти:

350 мл прясно мляко
100г захар
30г брашно
40г картофено нишесте
2г ванилия
100г масло
300г тънки обикновени бисквите
100г карамелизирано кондензирано мляко (Дулсе де лече)
250мл сметана за разбиване
40г пудра захар
100г кокосови стърготини

Начин на приготвяне:
Първата стъпка е да приготвим крема. За целта в тенджерка смесваме прясното мляко. захарта, ванилията, брашнто и картофеното нишесте. Разбъркваме сместа с бъркалка, за да няма бучки. Готвим на слаб огън, докато се сгъсти, като е добре да бъркаме постоянно. Оставяме креме да се охлади леко и към него добавяме маслото.  Разбъркваме, докато се смеси добре. 
Взимаме малка квадратна тавичка. Намазваме дъното и леко с крема. Нареждаме първия ред бисквити. След това взимаме нова бисквита, намазваме я с Дулсе де лече и я слагаме с крема надолу върху първия ред бисквите. Повтаряме това, докато направим един ред. Отгоре равномерно разпределяме варения крем, а върху него нов ред бисквите. 
Разбиваме охладената сметана. Когато се получи пухкав крем, добавяме пудрата захар и разбиваме още малко. Покриваме тертата с битата сметана и поръсваме с кокосови стърготини. Тортата оставяме да престои в хладилник 3-4 часа, а най-добре цяла нощ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар