понеделник, 4 октомври 2021 г.

Пиле на тиган с пъстри зеленчуци

 

Необходими продукти:

1 с. л. зехтин
1 малка глава лук, нарязана на кубчета
½ ч. л. чесън на прах
½ ч. л. сол
½ чаша пилешки бульон
150 мл готварска сметана
½ чаша замразен грах
½ чаша замразена царевица
½ чаша печени червени чушки, отцедени и нарязани
3 чаши варено пиле, нарязано на кубчета
нарязан магданоз, за ​​гарнитура - по избор

Начин на приготвяне:

Загряваме зехтина в голям тиган на средно силен огън. Добавяме лука и готвим, докато започне да омеква, за около 5 минути. Подправяме с чесъна на прах и сол.
Намаляме котлона до ниска степен и прибавяме сметаната и пилешкия бульон. Готвим, докато се сгъсти малко. Добавяме граха, чушките, царевицата и вареното пиле.
Може да сервираме върху ориз или паста.

1 коментар:

  1. ного полезна статия, открих я Интернет и останах приятно изненадан! Поздравления и успех с развитието на блога! Тук също можете да видите полезни ресурси: Препратка

    ОтговорИзтриване