Необходими продукти:
4 телешки пържоли, леко начуканисол и черен пипер на вкус
2 с.л. олио
1 с.л. вода
1 с.л. соев сос
1 с.л. кетчуп
2 глави лук, нарязани на полумесеци
200 г гъби, нарязани на тънки резенчета
2 скилидки чесън, накълцани
1 ч. л. свеж розмарин
Начин на приготвяне:
Посоляваме пържолите със сол и черен пипер, и ги подреждаме в тавичка. Смесваме водата, олиото, соевия сос и кетчупа, и с получената смес заливаме месото. Разбъркваме лука, гъбите, розмарина и чесъна, и разпределяме върху пържолите. Завиваме тавата с алуминиево фолио и печем в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 2 часа, докато месото стане крехко и се отделя от кокала. Последните 30 минути може да махнем фолиото, за да се запекат пържолите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар