Необходими продукти:
200 г бяло брашно
150 г пълнозърнесто брашно
200 г кафява захар
45 г какао
1 и 1/2 с.л. бакпулвер
щипка сол
1 ч. л. подправка за меденки
1/2 ч. л. канела
1/4 ч. л. индийско орехче
70 г нарязан шоколад
1 голямо яйце
420 мл прясно мляко
170 мл олио
45 г какао
1 и 1/2 с.л. бакпулвер
щипка сол
1 ч. л. подправка за меденки
1/2 ч. л. канела
1/4 ч. л. индийско орехче
70 г нарязан шоколад
1 голямо яйце
420 мл прясно мляко
170 мл олио
За глазура:
125 г пудра захар
3 с.л. прясно мляко
канела по желание
канела по желание
Начин на приготвяне:
Смесваме брашното, бакпулвера, захарта, какаото, солта, шоколада и подправките. Разбиваме яйцето с млякото и олиото, и прибавяме към сухите съставки. Разбъркваме добре и изсипваме сместа в намаслена форма за кекс. Печем в предваарително загрята на 175 градуса фурна (с вентилатор) за около 60 минути. Когато кексът е готов оставяме да се охлади за 10 минути и изваждаме от формата
За глазурата смесваме захарта с млякото и канелата, и заливаме кекса, когато е напълно изстинал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар