четвъртък, 28 юни 2018 г.

Бонфиле с орехова коричка и горчичен сос

Необходими продукти:


1 бонфиле
2-3 с. л. дижонска горчица
1 ч. ч. смлени орехи
1 ч.л. мащерка
1/4 ч. л. лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус

 за соса:
3/4 ч.ч. пилешки бульон
1/4 ч.ч. уиски
1 с. л. царевично нишесте
2 с. л. кафява захар
1 с. л. сос Уорчестър
2 с. л. соев сос
1/4 ч.ч. дижонска горчица
3 с.л. масло
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Намазваме месото равномерно с горчицата. Смесваме мащерката, орехите, червения, черния пипер и солта. Овалваме филето в сместа. Слагаме го в тава застлана с хартия за печене и печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за 25-30 минути.
За соса смесваме бульона, уискито и царевичното нишесте в малка тенджерка. Когато заври намаляне топлината, добавяме захарта, Уорчестъра, соевия сос и горчицата. Разбъркваме до гладка смес, добавяме маслото и подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Сервираме месото нарязано и полято със соса. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар