Необходими продукти:
1 бонфиле
2-3 с. л. дижонска горчица
1 ч. ч. смлени орехи
1 ч.л. мащерка
1/4 ч. л. лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус
за соса:
3/4 ч.ч. пилешки бульон
1/4 ч.ч. уиски
1 с. л. царевично нишесте
2 с. л. кафява захар
1 с. л. сос Уорчестър
2 с. л. соев сос
1/4 ч.ч. дижонска горчица
3 с.л. масло
сол на вкус
3/4 ч.ч. пилешки бульон
1/4 ч.ч. уиски
1 с. л. царевично нишесте
2 с. л. кафява захар
1 с. л. сос Уорчестър
2 с. л. соев сос
1/4 ч.ч. дижонска горчица
3 с.л. масло
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Намазваме месото равномерно с горчицата. Смесваме мащерката, орехите, червения, черния пипер и солта. Овалваме филето в сместа. Слагаме го в тава застлана с хартия за печене и печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за 25-30 минути.
За соса смесваме бульона, уискито и царевичното нишесте в малка тенджерка. Когато заври намаляне топлината, добавяме захарта, Уорчестъра, соевия сос и горчицата. Разбъркваме до гладка смес, добавяме маслото и подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Сервираме месото нарязано и полято със соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар